logo Voku

Dictee met de burgemeester.. Dictee met de burgemeester..

Dictee met de burgemeester voku Uden

Verslag openingsviering VOKU op 7 september.

 

Op een nog zeer warme woensdagavond op 7 september heeft de VOKU het nieuwe seizoen geopend met een lekker Syrische traktatie bij de koffie en thee. De voorzitter Ans van den Broek heeft met een PowerPOint een diavoorstelliging laten zien over het afgelopen half jaar.

 

Toen was het de beurt aan de burgemeester Hellegers die, op verzoek van het bestuur, een dictee heeft verzorgd. Het waren 10 alinea’s van korte zinnen over Nederland. Het was in ‘de Balans’ een uurtje muisstil, zo serieus werd er mee geschreven. De vrouwen hebben daarna hun werk zelf nagekeken via het geprojecteerde dictee. Leestekens leverde soms nog het grootste probleem naast enkele spelfouten. Maar het resultaat viel de meesten wel mee. Het was een leuke test voor deze taalvaardigheid. VOKU heeft toen ook bekend gemaakt hoe ze gaan samenwerken in Uden om de laaggeletterdheid onder de bevolking extra aandacht te geven en m.n. vrouwen te stimuleren met taal bezig te blijven. Uiteindelijk betekent dit ook dat men langer zelfstandig kan blijven en meer kan genieten van het leven door een actieve participatie.

 

Na een korte pauze en wat frisse snacks op tafel is het najaarsprogramma gepresenteerd door de programmacommissie. Wilt u hier aan mee doen of een programmaoverzicht ontvangen dan kunt u ons mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-23552279 of 06-82659610.
Wilt u foto's zien van deze bijeenkomst log in en ga naar FOTO'S

 

Gerelateerde items (op tag)

1 Reactie

  • Reactielink Rein Leentfaar maandag, 10 oktober 2016 14:00 Geplaatst door Rein Leentfaar

    Zou u mij (dicteeliefhebber) aan de tekst van het dictee kunnen helpen?

    Alvast bedankt!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.