logo Voku

×

Attentie

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Fotos/Openingv7sep2016

Een gespreksmiddag in maart j.l. met als titel “Spijt en Hoop”.

Zoals gebruikelijk hebben wij al enkele jaren elke donderdagmiddag van 2 tot 4 een activiteit op het programma staan in het buurthuis , De Nieuwe Pit.

Deze zijn verdeeld over 4 verschillende onderwerpen en komen maandelijks terug op de agenda. Zo houden we een filmmiddag, alleen voor eigen leden. Een gespreksmiddag, het onderwerp wordt vooraf afgesproken door de deelnemende dames. Voor de liefhebsters van creativiteit, een handwerkmiddag, die heel divers is van technieken. En wie zich graag een paar uurtjes wil vermaken met allerlei vormen van gezelschapspelen, krijgt daarvoor ook bij ons de gelegenheid.

Graag besteden we hier regelmatig de aandacht aan omdat ze redelijk naar wens bezocht worden en de ervaring leert dat het leerzame, gezellige en ontspannende middagen zijn.
In dit verhaal besteden we de aandacht aan een van de, gespreksmiddagen.

In maart, april en mei zijn er heel intensive gesprekken geweest. Twee maal met titel “Spijt en Hoop” en “De positie van de vrouw over drie generaties. Deze zijn elke keer onder leiding van Ans v.d. Broek, zij is daar deskundig in en bereid ze goed voor. De opzet hiervan is belangrijk voor de goede orde en het verloop van deze gesprekken, en dat komt de inhoud ten goede.

Zo bespraken we in maart het onderwerp, “Vrouw zijn “, wat wordt er van haar verwacht, waar zorgt zij allemaal voor, waar is zij mee bezig, hoe zit dat met haar rechten en plichten. Waar liggen haar interesse, in hoeverre speelt daar het karakter een rol bij enz. enz.

Waar je tijdens je leven spijt van hebt gekregen, misschien kansen gemist of niet gekregen, en heb je er van geleerd? Dat is dus al een hele opsomming om over na te denken en een reactie op te geven. Om de beurt kregen we daar de gelegenheid voor en Ans schreef daar wat inhoudelijke trefwoorden over op, en zo ontstond er een heel realistisch beeld over, “Vrouw zijn”.

Een samenvatting hiervan maakt duidelijk wat er in deze enkele uurtjes zoal besproken werd.   
Wij vrouwen, ongeacht leeftijd, zijn in staat om meerdere dingen te gelijk te doen, uitleg hierover lijkt mij overbodig. Maar vergeet vooral jezelf niet, want de z.g. accu, moet wel gevuld blijven! Maar om een voorbeeld aan te geven, het interieur in een woning wordt meestal door een vrouw bepaald hoe ze het graag wil hebben en moet het vaak ook zelf onderhouden. Creatief zijn in het oplossen van grote en kleine problemen. Het combineren van huishouding en werk, opvoeding en voeding, haar uiterlijk en kleding, geld zaken enz.

Klaar staan voor anderen, ontvankelijk en sociaal zijn. Ambities hebben en een leuke hobby, en aan sport willen doen. En het liefst ziet men een vrouw die daarbij ook nog ten allen tijde over een goed humeur beschikt. Maar dat is wel een utopische gedachte natuurlijk, zou wel makkelijk zijn!
En zo besloten we deze middag met de conclusie dat een vrouw, een duizendpoot moet zijn in het dagelijkse leven en dat het niet terecht en realistisch zou zijn, omdat zomaar van alle vrouwen te verwachten. 

{gallery}Fotos/Openingv7sep2016{/gallery}

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.