logo Voku

Elke maand een filmmiddag.

Er is veel aanbod aan films uit een recent verleden. Vandaar dat wij als voku leden er voor gekozen hebben om een filmmiddag op de activiteiten lijst te zetten. Een keer in de maand op onze vaste activiteitenmiddag, wordt er een vertoond in een besloten kring van onze leden, in het wijkgebouw De Nieuwe Pit.

Daar is een mooie ruimte die verduisterd kan worden en voldoende ruimte bied aan onze film liefhebsters. Het is altijd een gezellige ontspannen middag van om en nabij 2 uur durend. Er is altijd wel een lekkere versnapering bij, die door een of ander ,gulle, geefster meegebracht wordt. Drankjes zijn voor eigen rekening. Het is misschien wel leuk om te weten welke films we zoal vertoond hebben, vandaar deze korte samenvatting hierover.

In maart hebben de film gekeken van The Lucky One, het is een romantisch drama, een product gemaakt naar het boek van Nicolas Sparks. In de hoofdrollen, Zac Elton, Taylor Schilling, en Blythe Donner. Een marinier genaamd, Zac Efron, gaat na zijn dienst op zoek naar een onbekende vrouw op een foto. Sergeant Logan Thibault keert terug naar Amerika na zijn derde missie in Irak. Hij draagt een gevonden foto bij zich, die hem ooit het leven redde. De foto is van een onbekende vrouw en Logan besluit om naar haar op zoek te gaan. Als hij haar gevonden heeft, gaat hij voor haar werken in het familiebedrijf. Ze heeft nogal wat privé problemen en in eerste instantie vertrouwt ze hem niet zo goed. Maar ondanks alles ontstaat er na verloop van tijd een romance tussen hen. Een spannende film met humor en een realistisch verhaal.
Zac Efron won voor deze hoofdrol de Teen Choice Award, voor Beste acteur.

Voor april hadden we de film uitgekozen van, The Hundred  Food Journey, deze werd o.a. geproduceerd door Oprah Winfrey en Steven Spielberg. Deze film is gebaseerd op de bestseller van Richard C Morais. In deze film volgen we het gezin Kadam, dat naar een klein plaatsje in Frankrijk verhuist om een Indiaas restaurant te openen. Wanneer de eigenaresse van een Frans restaurant protesteert tegen de opening, lijkt er een rustig begin van een nieuw leven niet in te zitten. Deze rol wordt gespeeld door Helen Mirre, die door deze rol een Oscar gewonnen heeft. Deze film zorgt voor veel humor, romantiek, familiedrama, verschillende culturen en veel lekker eten en is daardoor heel afwisselend.

En we hebben dit seizoen afgesloten met een vrolijke en romantische film in mei. Deze filmmiddag hebben we gekeken naar “Miss Pettigrew” lives for a day. Met Frances  McDormand, Amy Adams, Ciaron Hinds. Als Guinevere Pettigrew voor de zoveelste keer onterecht ontslagen wordt als au pair, besluit ze dat het tijd wordt om het roer om te gooien. Onder het motto, pluk de dag, weet ze onder valse voorwenselen en een hoop gebluf, een voorvallende situatie, met beide handen aan te nemen. Zij wordt bij toeval de persoonlijke secretaresse van de wereldberoemde actrice  en zangeres Delycia  Lafosse. Vanaf dat moment wordt miss Pettegrew meegenomen in het Delycia,s duizelingwekkende leven vol glitter, glamour en vooral veel aantrekkelijke mannen!

Want de mooie Delycia houd er maar liefst 3 relaties op na. Dat zijn n.l. haar impresario Phil, de toegewijde pianist Michael en de nogal brute nachtclubeigenaar Nick. Als miss Pettigrew op diezelfde dag, ook nog haar oog laat vallen op de ontwerper Joe, staat haar leven helemaal op z’n kop! Hoe kan ze nu wennen aan dit nieuwe leven en tegelijkertijd ook nog aan deze hartstochtelijke minnaar toegeven!? Een echte vrouwenfilm, waar heel realistische fragmenten in voor komen. Al met al het waren stuk voor stuk fijne middagen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.