logo Voku

Met de trein naar Gezondheidsbeurs Jaarbeurslogo

12 februari,
Met 6 dames zijn we naar de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht geweest. We gingen per auto naar het station in Oss. Met de trein naar Den Bosch, overstappen naar Utrecht, en de Jaarbeurs is daar dicht bij het station.

Deze beurs was verdeeld over 6 thema’s: Medisch & Zorg, Beauty & Verzorging, Eten & Drinken , Sport & Fitness, Body & Mind en Health & Technologie.

Er werd ons een overzicht van de beurs aangeboden en daar stonden alle thema’s in kleur aangegeven, wat heel overzichtelijk was. In de aankondiging stond, “Een gezond dagje uit voor mensen met gezond verstand”.

Deze beurs duurde 5 dagen en men verwachten  rond de 40.000 bezoekers. En met 300 exposanten is dit de grootste consumentbeurs over gezondheid en gezonde leefstijl.

Het was er behoorlijk druk, vooral ,jonge dames, waren in grote getale aanwezig want het was ,schoolvakantie. Verder kwam je een mengeling van leeftijden tegen en de dames overheerste, maar ook voor mannen was er veel te zien en te beleven.

Er werden veel demonstraties gegeven op allerlei verschillende thema’s. Om er enkele te noemen ,heerlijke massages ,voor heel je lijf en leden of voor bepaalde pijnlijke  overbelaste plekken. Je was er helemaal vrij in om een lekkere ,grote beurt, te krijgen en dat geheel gratis. Ligstoelen en bedden om in allerlei standen te zetten, schoonheidsproducten  met ook vooral afgestemd op huid en haarproblemen. Je kreeg over alles wat je wilde weten ,algemene, maar ook persoonlijke adviezen, je mocht ruiken ,voelen en desnoods proeven als het nodig was.

Op het gebied van sport was veel keus te maken van het uitproberen van een fiets tot een kneedbal voor handtherapie. Alternatieve medicijnen  met alle mogelijkheden en adviezen hierover. Stands met groenten en fruit met alle varianten .

Wat je daar in een mum van tijd allemaal met een ,blender, en staafmix zag maken was geweldig. De gekste combinaties van groente en fruit zijn op deze manier mogelijk. Bij een dergelijke vorm van voeding denk je al gauw aan ,baby, voeding want je hoeft niet meer te kauwen.

Er werd ook veel aandacht besteed aan psychiatrie . Allerlei rustgevende behandelingen  en ,mindfulness , heel nuttig om je daar in te verdiepen, je kan er veel baat bij hebben om stress en spanning te voorkomen of op te lossen.

Ook niet te vergeten een gezellige kookdemonstratie van een jonge kok, die niet alleen snel en goed eten kon bereiden maar ook tijdens zijn werkzaamheden op een ,smakelijke, manier kon vertellen. Aan iedereen werd daarna zijn gemaakte recept aangeboden, de bezoekers zaten in een afgezette ronde vorm die tot een tribune opgebouwd was. Het duurde een half uur, maar intussen was je ook weer uitgerust natuurlijk, want een beursbezoek is ondanks alle ,gezondheid, om je heen toch wel ,vermoeiend.

Kortom het was een dag  met veel informatie en een ,tas, vol met folders en tijdschriften. Je hebt dan ook alle facetten van het leven aan je voorbij zien gaan, de beurs is zo divers dat het je steeds blijft ,verrassen, en dat is ook de bedoeling van een beurs.

Het was tevens ook een gezellige dag geweest en de terugreis liep voorspoedig dankzij enkele dames die wat meer treinervaring hadden meegekregen. De treinen waren behoorlijk vol zodat wij moesten blijven staan tussen 2 coupe,s in.

Tot onze verbazing werden we door een aantal jongelui uitgenodigd om hun plaats in te nemen, we hadden  er dankbaar gebruik van gemaakt. Neemt niet weg dat wij van mening waren dat de ,jeugd, anno 2016, dat gebaar niet meer kenden, dus er is nog hoop!

Naderhand  maakten een van onze dames de opmerking, “zien wij er dan al zo oud uit”? Blijven lachen , is ook heel ,gezond.  

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.