logo Voku

Hoe mannen en vrouwen met geld omgaan, gespreksgroep

Gespreksgroep : onderwerp, Hoe mannen en vrouwen met geld omgaan.

Geen alledaags onderwerp maar aan de hand van een vragenlijst kwamen we tot een goed gesprek. De vragen werden om de beurt behandeld en vulden we ieder voor onszelf het antwoord in. Deze werden daarna gezamenlijk besproken. Het bleek daaruit dat een aantal vragen hetzelfde antwoord luide, maar meestal was het iets lastiger en waren er meer mogelijkheden en noemden we het (in het algemeen). Het is voor alle duidelijkheid misschien leuk om een aantal vragen te noemen, om een idee te krijgen waar het zoal over ging.

Wie geeft het meeste geld uit aan kleding? Man of vrouw? Wie hebben vaker spijt van aankopen? Welke hobby’s zijn het duurste? Wie is meer gericht op luxe? Wie letten er meer op aanbiedingen? Wie is het beste op de hoogte van vaste lasten? Wie is meer economisch zelfstandig? Wie komt er na een scheiding het vaakst in geld problemen?

Al pratende komen er allerlei resultaten uit. In veel gevallen hangt het er van af hoe de gezinssituatie is samengesteld. Wie heeft de capaciteit of interesse om zich daar in te verdiepen en de verantwoording op zich te nemen. Maar ook samen het overzicht bewaken en doornemen en op deze manier op de hoogte blijven, is natuurlijk idealer. Belangrijk is om goede afspraken hierover te maken, je kan van elkaar leren en soms moet er de ‘rem’ op, om alles in balans te houden. Voor beide partijen is het belangrijk om te weten wat het ,budget, toe laat of wat niet. Dat geld voor grote uitgave maar zeker ook voor het dagelijkse levens onderhoud. Het was een gezellige levendige discussie aangevuld met een enkele persoonlijke ervaring. 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.