logo Voku

Proef Cultuur aanvankelijk als experiment begonnen bij Voku

Proef Cultuur.

Wat aanvankelijk begonnen is als experiment, blijkt een succes te zijn geworden, een schot in de roos, om het zo maar eens te noemen. Een keer per maand wordt er een maaltijd bereid met een andere culturele achtergrond door een aantal dames uit verschillende landen van afkomst. Elk land heeft zijn eigen kenmerkende producten en eetgewoonte, daar kun je op deze manier kennis mee maken. Het plan is ontstaan door de huidige 8 maart commissie van wereld vrouwendag samen met onze voorzitster van de VOKU. Enkele daarvan zijn ook lid van onze vereniging.

Deze maaltijden worden bereid in de villa, Lieve Vrouwe, aan de Kapelstraat waar plaats is voor maximaal 30 gasten. De reserveringen lopen via de VOKU ,die na het voldoen van 14,50euro, exclusief drankjes, pas geldig zijn. Vanaf half 7 is men welkom en kan men plaatsnemen in het restaurant dat voor deze gelegenheid heel gezellig en sfeervol is ingericht. Er wordt door de ,kookgroep, hard gewerkt om de gerechten ,als buffet, aan te kunnen bieden. Soms zijn de ingrediënten moeilijk of niet dicht bij huis aan te komen, maar men doet er alles aan om het zo ,puur, mogelijk te laten smaken.

Inmiddels zijn er 4 maaltijden geweest, zoals een Afghaanse maaltijd, een Marokkaanse en een Surinaamse, met Kerstmis was er een apart kerstdiner samengesteld. Ook in het nieuwe jaar staat dit weer op de agenda, op 27 januari zal er een Ghanese maaltijd te proeven zijn en in februari kunnen we genieten van een Pools smaakje.

De reacties kunnen heel verschillend zijn, maar het gezegde is ,Over smaak valt niet te twisten! Er is veel dank verschuldigd vooral aan het ,kook, team, maar ook aan alle vrijwilligers van onze vereniging die dit elke keer gezamenlijk tot een goed en gezellig ,uit eten, weten te verzorgen.

Wilt u zelf deze gerechten bereiden gan dan naar GERECHTEN

Wij wensen iedereen ,Smakelijk eten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.