logo Voku

Nieuwjaarsbijeenkomst VOKU 2016 in De Balans

Het was een zeer drukke dag voor de organisatie. Gelukkig was men al vroeg in de ochtend op de hoogte dat de Balans op deze datum al door een ander evenement bezet was. In alle ijl werd er een nieuwe ruimte gevonden in de Nieuw Pit. Met wat hulp kon er al snel een rondje emails gedaan worden en waar nodig een telefoontje. Zelfs een route beschrijving naar De Pit was uitgebreid voor gezorgd, het kwam allemaal goed.

Het was een goed bezochte avond met een druk programma. Al snel werden er olliebollen op tafel gezet want die waren nog lekker warm. Dat was weer smullen, want Annie v.d. Laar was zo lief geweest om , net als verleden jaar, ons daar weer mee te verwennen. Bedankt Annie, namens ons allemaal

De voorzitster opende met de beste wensen voor 2016, zowel voor ieder persoonlijk als voor de VOKU in het bijzonder. En daarbij werd, zoals gebruikelijk het glas geheven en getoast met een heerlijke koele champagne. Proost. Daarna schakelde we over naar het verdere verloop van deze avond. Als eerste werd de microfoon overgedragen aan Tineke Goorts uit Den Bosch. Tineke was uitgenodigd om uit te leggen wat haar ,bedrijf, genaamd, Filmkado, inhield.

Zij had een opleiding gedaan in schoonheidsspecialiste aangevuld met een HBO opleiding huidtherapeute. Tijdens haar werkzaamheden kwam ze er achter dat de gesprekken met de klanten haar eigenlijk meer interesseerden dan het ,mooi, maken . Toen ze zelf iets indrukwekkends meemaakte, kreeg ze het besef dat het leven heel ,broos, was en zelfs zo maar plotseling kon eindigen. Vanuit dat gevoel had ze besloten om daar iets mee te gaan doen. Ze had de behoefte om mensen te helpen om ze iets te geven wat een blijvende toegevoegde waarde zou opleveren. En zo ontstond er na een periode van zoeken een idee ,over de inhoud, nadat ze op internet een gesprek tussen een jongen en een meisje tegen kwam . Deze jongen was ziek en ze voerden daarom een gesprek over de kijk op het leven. Dat had haar zo ,geraakt, dat ze meteen wist dat ze daar iets mee wilde gaan doen, ze werd daar zielsgelukkig van.

In het kort, zij gaat in gesprek met mensen die daar behoefte aan hebben en legt dat vast op een video. Het doel daarvan is om de ,kernwaarden, van een persoon naar voren te halen en deze er bewust van te laten worden. Het kan belangrijk  zijn, of heel waardevol ,bij een persoons verandering of bij geval van overlijden, de video opname is dan altijd ter beschikking als er behoefte aan is. Voor meer informatie hierover kan je vinden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  ook een telefoonnummer: 06- 28278120 en email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avond werd vervolgt door het spelen van een groot ganzenbord spel. Het is destijds ontworpen door de voorzitster met assistentie van enkele leden voor uitvoering hiervan. Het neemt veel ,ruimte en tijd in beslag ,maar dat was er gelukkig allebei, en na wat uitleg van speelwijze werden de dames in acht teams verdeeld. Er zijn opdrachten en vragen in verwerkt die beantwoord en uitgevoerd moeten worden. Het kan van alles zijn maar het gaat  vooral om het principe om samen gezellig bezig te zijn,  het is ook een mooie afwisseling in de omgang met elkaar. Na een bepaalde tijd zijn we er mee gestopt want we kwamen in tijd nood. Nadat iedereen z’n plaatsje weer opgezocht had ,hebben we nog even via een power-pont presentatie terug gekeken op de activiteiten van de laatste 4 maanden van 2015. Het geeft weer duidelijk aan dat er veel werk verzet is met een mooi resultaat.

Ook het nieuwe overzicht van januari t.m. mei 2016, met de geplande activiteiten, lag klaar om mee te nemen, en werd gezamenlijk doorgenomen. Hier gaat veel werk aan vooraf en het is dan ook een groot compliment waard aan de activiteiten commissie en onze enkele bestuursleden. De inhoud ziet er weer aantrekkelijk uit, veel variatie, voor elk wat wils ,dus.

En zo kwam er een einde aan deze eerste bijeenkomst ,met dank aan de aanwezige leden en Tineke Goorts voor haar mooi en interessant pleidooi.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.