logo Voku

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag met mooi weer, veel bezoekers en een programma waarop we vele goede reacties hebben gehad.

We bedanken alle mensen die ons die dag een handje hebben geholpen. Familie leden van het Acht Maart Comité en een team van MuzeRijk zelf.

De mensen die veelal tegen een onkostenvergoeding en vrijwillig hebben opgetreden. Onder andere waren dat het Sleutelorkest van Kunst & Co, Krakocvia een Poolse zang –en dansgroep uit Eindhoven, Fusion met o.a. Mark van der Meer, dichteres Layla Hassan Zadeh, Marokkaanse traditionele liederen

Op de markt waren aanwezig: Miranda Somers van Knip&Zo en Tanya Derks van schoonheidssalon Amaranthos, Het Klere Kafee verzorgde een drukbezochte workshop, Nelleke verzorgde een schilderworkshop vanuit Kunst & Co en dan was er onze eigen handwerkgroep.

De volgende winkeliers waren de sponsors van de loterij: Rieky’s Hobbyshop, parfumerie Douglas, Etos, Ici-Paris, Pronto met diverse prachtige hoofdprijzen, Wereldwinkel Uden, Coppens, Stoffen van Jansen-Nanick BV uit Helmond, Mars Veghel voor de vele mini reepjes, C&A Uden, Jumbo.

Twaalf vrouwen uit verschillende landen en culturen hebben honderden hapjes voor ons gemaakt.

We bedankten ook St. Lezen & Schrijven in de persoon van Deniz Oskanli, wethouder Gerrit Overmans, st. ABC met hun ambassadeurs die spraken over laaggeletterd zijn en ook twee Udense vluchtelingen kwamen aan het woord met hun ervaringen om de Nederlandse taal te leren.

De Alternatieven modeshow is deels verzorgd door Stella, zij was helaas uitgevallen door een fietsongeluk, en door Jemina met de amateur-mannequins en zelfontworpen kleding van oude dekens van het Klere Kafee en aangevuld met andere zelfgemaakte mode.

Heel blij zijn we met de vele foto’s zijn gemaakt door Gert de Goede (PR-man van MuzeRijk) en Judith Kana.

Alle dansende vrouwen, jong en oud, die ’s avonds onze prachtige Dance Party bezochten met DJ Soedes Sahti. Het was een feestelijke afsluiting van een prachtige dag!

Meer informatie vind je op de website  van MuzeRijk, daar staan ook mooie foto’s op.

Op Facebook pagina’s van de VOKU, en Internationale Vrouwendag Uden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.