logo Voku

Dictee met de burgemeester Dictee met de burgemeester

Fietstocht naar Schijndel voku Uden vrouwen organisatie september 2016

Fotoverslag van het een bezoek tijdens de fietstocht naar Schijndel in september 2016 oa de glazen boerderij.

 Het was zo ongeveer de warmste dag van de week toen wij op woensdag 14 september de fietstocht naar Schijndel gepland hadden.We hebben een mooie tocht gehad en een pauzestop gemaakt toen we Veghel door gefietst waren over het Ven en veelal langs en in de buurt de spoorlijn 'het Duits lijntje'.

In Schijndel zijn we eerst naar het VVV gefietst bij het Johan Heeestershuis. Daar hebben we uitleg gekregen over het ontstaan en ontwerp van de Glazen Boerderij. Het Johan Heestershuis is nog in de oude huistijl van een dokterwoing behouden. Hierna hebben we de exposiite bekeken en ook de mooie beeldentuin. Dit alles op een goede honderd meter afstand van de Glazen Boerderij. De boederij is prachtig om te zien, groot met winkels en een goede ijssalaon. Daar tegenover hebben we ook nog een leuke winkel ontdekt "Le Frottage', die net 25 jaar bestond.

Op de terugweg zijn we bij Dinther het kanaal over gestoken en langs de Kildonksemolen gefiets voor een korte stop. Helaas was die net gesloten. Mogelijk wordt dat een nieuw doel voor een volgende fietstocht. Na bijna 40 kilometer waren weer in Uden gearriveerd. wat een prachtige fietstocht was het weer en samen hebben we een heel gezellig dagje uit gemaakt.

Gelezen: 1243 keer

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.