logo Voku

Trifle nagerecht Ghanees Afrikaans kerstmaaltijd voku vrouwen Uden

Trifle nagerecht Ghanees Afrikaans kerstmaaltijd voku vrouwen Uden

Een heerlijk nagerecht uit Ghana bereid tijdens Proef Cultuur voor de kerstmaaltijd.

Ingrediënten: trifle nagerecht voor 10 personen

400 g roombotercake

900 g bosvruchten (diepvries, ontdooid)

4 el bosvruchtenjam

150 ml cream sherry óf 100 ml biologische diksap appel.

1 vanillestokje

500 ml slagroom

500 ml volle melk

150 g suiker

6 eieren

50 g custardpoeder 

Keukenspullen:  hoge glazen schaal (1 à 1 1/2 liter) 

Recept werkwijze: trifle nagerecht voor 10 personen

  1. Snijd de roombotercake in blokjes. Doe dit in een grote schaal. Ontdooi de bosvruchten. Schep de jam door de bosvruchten met vocht. Schep dit over de cake en sprenkel de sherry erover.
    Snijd het vanillestokje in de lengte open. Meng de helft van de slagroom, de melk, de helft van de suiker en het vanillestokje en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 5 min. trekken. Neem het vanillestokje eruit, schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje en roer het merg door het roommengsel. 
  2. Splits de eieren en mix de dooiers (het eiwit wordt niet gebruikt) met 1/6 van de suiker en de custardpoeder schuimig. Voeg al roerend het roommengsel toe. Schenk alles terug in de pan en verwarm het geheel al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig. Schenk over de cake en vruchten en strijk glad.
  3. Klop de rest van de slagroom stijf met rest van de suiker en strijk uit over de vla. Laat de trifle 3-4 uur opstijven in de koelkast. Schenk de trifle over de cake en vruchten en strijk hem glad.
  4. Rooster het amandelschaafsel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat de trifle vervolgens weer bijna op kamertemperatuur komen en strooi vlak voor het serveren de amandelen erover.

 

  1. Bereidingstip:
  • Voor een alcoholvrije trifle kun je 150 ml cream sherry vervangen door 100 ml biologische diksap appel.
Gelezen: 481 keer