logo Voku

Zarda Palau uit Afghanistan kerstmaaltijd voku vrouwen Uden

Zarda Palau uit Afghanistan kerstmaaltijd voku vrouwen Uden

Ingrediënten: Hoofdgerecht Zarda Palau

 

 500 gram lamsvlees

1 pakje amandelen (geschaafd of halve)

1 bakje pistache nootjes

1 zakje safraan

Pakje suiker (hoeveel?)

Kardemonzaad

Olie

Rijst

Recept werkwijze: Hoofdgerecht Zarda Palau

 

  1. Twee uur voordat je begint met koken, leg je sinaasappelschillen klaar en laat je deze koken in water. Dit water ververs je driemaal, zodat de bittere smaak eruit gaat. Hierna laat je het water wegdruipen. Daarna doe je twee koppen suiker in water en laat je dit koken tot het een soort van siroop wordt. Hier voeg je saffraan aan toe en ook de sinaasappelschillen zodat het een zoetere smaak krijgt.
  2. Was de rijst en laat dit twee uur van te voren weken. Daarna bak je uien een beetje bruin in olie en daarbij doe het vlees samen met peper, zout en kurkuma. Dit blijf je bakken tot het vlees zacht wordt. De vlees zet je dan apart op een bord en de bouillon ervan bewaar je om later in de rijst te mengen 
  3. Een gedeelte van de rijst kook je alvast en hierbij voeg je de sinaasappelschil-siroop toe, samen met pistachenoten en amandelen. Hiermee maak je de rijst ook zoet. Dit laat je dan nog 20 minuten stomen.
  4. De andere helft van de rijst kook je apart en hierbij voeg je het vleesbouillon toe samen met zwarte peper, zout en kurkuma. Dit laat je ook weer stomen voor 20 minuten, maar het zachte vlees doe je ook in de pan bij de rijst.
  5. Na 20 minuten pak je het rijst met het vlees uit de pan en doe je dit op een bord door eerst een laag rijst te leggen, daarop het vlees en daarna nog een laag rijst. Vervolgens doe je het rijst uit de andere pan met sinaasappelschil siroop op de rest van het rijst met daarop de pistachenoten en amandelen. 
Gelezen: 508 keer