logo Voku

Expositie Jeroen Bosch Noord Brabants Museum met VOKU

Zaterdag 23 april
Noord Brabants Museum
Expositie Jeroen Bosch (deel 3)
Vertrek om 18:45 uur op het pleintje bij Schepenhoek 366
Aanvang 20:00 -21:00 uur Gezamenlike pauze rond 21:15 uur Terugreis rond 22:30 uur

Het museum blijft zaterdag open tot 23:00 uur, dus is er nog ruim de tijd om de expositie of nog iets anders te bekijken.
We rijden met eigen auto’s, parkeer- en reiskosten worden gedeeld. Er zijn in totaal 16 gewone kaartjes en 6 kaartjes voor MJK-houders.
Heeft u interesse om mee te gaan laat het dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Carla Bierma (prgrammcommisie) telnr 06-8265 9610. We houden een lijst bij van de aanmeldingen en betalingen. Als het snel vol zit gaan we de regel toepassen dat leden voorrang hebben op deze kaartjes.

Een tentoonstelling waar ons hartje sneller van gaat kloppen… Wij vertellen jou waarom je hier bij MOET zijn…


Grootste overzichtstentoonstelling ooit met 20 schilderijen (panelen en triptieken) en 19 tekeningen van Jheronimus Bosch, die eenmalig te bezoeken is.
De tentoonstelling vormt een waanzinnig eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die ons land heeft gekend: Jeroen van Aken in zijn geboortestad ’s-Hertogenbosch.

De tientallen bruiklenen komen van vooraanstaande musea uit de hele wereld, Onder de bruiklenen bevinden zich werken als de Kiessnijding en de Verzoeking van de heilige Antonius (Museo Nacional del Prado, Madrid), het Narrenschip (Musée du Louvre, Parijs), de Dood en de vrek (National Gallery of Art, Washington) en het Heremieten-drieluik (Gallerie dell’Accademia, Venetië). Het uitzonderlijk grote aantal bruiklenen aan de expositie biedt bezoekers de unieke gelegenheid de revolutionaire en fantasierijke beeldtaal van Jheronimus Bosch uitgebreid te bestuderen.

Jheronimus Bosch geldt als een geniale kunstenaar, die in zijn werk werelden toonde die zijn tijdgenoten niet voor mogelijk hielden. Het is een kunstenaar die tot de absolute wereldtop behoort, wiens werk navolging kreeg bij generaties na hem en die tot op de dag van vandaag ook nieuwe kunstenaars weet te inspireren. Kenmerkend voor Bosch zijn de beroemde monsters, duivelse figuren, engelen en heiligen die zijn tekeningen en panelen bevolken. Zijn karakteristieke werk, vol illusies en hallucinaties, wonderlijke gedrochten en nachtmerries, verbeeldt onnavolgbaar de grote thema’s van zijn tijd: verleiding, zonde en rekenschap. Werkend in de periode rond 1500, de overgang tussen middeleeuwen en renaissance, weerspiegelen Jheronimus’ schilderijen en tekeningen op raadselachtige wijze de relatie tussen de mens, zijn omgeving en zijn schepper.

 

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.