logo Voku

Excursie naar Jeroen Bosch Art Centre in Den Bosch met Voku

Woensdag 17 februari VOKU gaat op excursie naar Jeroen Bosch Art Centre in Den Bosch Jeroen Boschplein 2 (voorheen Hinthamerstraat 175) Tel: 073-6126890 Open van 10.00-18.00 uur

Kosten leden: € 10,00 voor entree en gids. Zelf een dagkaart kopen voor vervoer met bus, dat kan bij de chauffeur. Om 9:20 uur vertrek bij busstation Uden met lijn 306 naar Den Bosch, tot halte Hertog Hendriksingel, nog 8 minuten lopen (reistijd 1 uur). De Museumjaarkaart is helaas niet geldig. Aanmelden en betalen vóór zaterdag 13 februari.

De schilder Jheronimus Bosch, die in Den Bosch leefde van ongeveer 1450 tot augustus 1516, stierf hoogstwaarschijnlijk aan de destijds heersende pleuritis. Zijn schilderijen overleefden hem en dit jaar wordt dit herdacht met allerlei activiteiten en exposities omdat het 500 jaar geleden is.


Replica's van de kunstwerken van de beroemde schilder zijn te zien in het Jeroen Bosch Centrum, zoals het Jheronimus Bosch Art Center ook wel genoemd wordt. Rondleidingen zijn mogelijk. Trek in iets te eten en te drinken? Via de gang van Hemel en Hel bereik je de brasserie van het Stadshotel Jeroen. We hebben een gids besproken en de rondleiding duurt 5 kwartieren. Na de lunch gaan we nog even terug om op eigen gelegenheid nog wat rond te kijken. Daarna naar huis óf nog even de stad in en tot slot met de bus terug naar Uden.

Dit is de eerste van 3 bijeenkomsten over Jeroen Bosch, op 9 maart gaan we naar de lezing van Marie-Christien Walraven in de bieb en op woensdag 6 april gaan we naar de expositie in het Noord Brabants museum.
Als u wilt deelnemen kunt ons mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar Carla Bierma (06-46210696) en Stella Kofi (06-4363 3171)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.